Gör ditt hem mer maskulint!

Dekorativ Art Deco, harmonisk Feng Shui eller vitt blänkande sliten Shabby Chic i all ära, men hur inreder man egentligen ett hem för att ge det en känsla av rak och rå maskulinitet? Det vill säga utan att bara sätta upp massa sportaffischer och strunta i att städa. För att svara på den frågan startade Tariq och Nick siten TRNK New York City för att bli ett hem för design och inredningsälskande män.

För att ge siten och deras koncept ett avstamp har de skrivit ihop en artikel med fem saker man ska tänka på när man inreder ett maskulint hem.

Huffington Post: 5 Steps to a More Masculine Home

Det var två saker jag tyckte var särskilt roliga och smarta som jag har listat nedan.

Mixa och Matcha

"Designern Suzanne Kessler sa en gång 'Ett rum ska kännas samlat.. inte dekorerat.' De här orden är speciellt sanna för män – vi vill inte att det ska synas när vi anstränger oss, även när det är motsatsen som gäller. Ett enkelt sätt att uppnå den här effekten är att blanda designelement från olika epoker. [...] Var istället mer kräsen på varje möbels kvalitet. Vi tror starkt på att väl designade föremål kommer se bra ut i nästan varje sammanhang. Lite vågad inredning kan ge rummet mer djup och karaktär – och tar dig ett steg närmare ett originellt hem istället för ett designat showroom."

Tänk hörn, inte kurvor

"Maskulina rum brukar generellt sett vimla av starka linjer och skarpa vinklar. De dramatiska, rena linjer som användes under 50-talet är därför fantastiska val för sittplatser och belysning. Ett till enkelt trick är att föredra vassa hellre än rundade hörn."

Precis som det nämns i artikeln, är detta väldigt lätt att applicera på till exempel belysning. Snygga, maskulina lampor med skarpa linjer finns det en uppsjö av. Titta till exempel på http://www.uttaget.se/ för inspiration.

Köket är ett annat exempel där det är lätt att få in skarpa fina linjer inredningsmässigt. Både vad gäller själva grunden som köksluckor och bänkskivor, men också i detaljerna med olika köksverktyg med mera. På www.sormlandskok.se kan du få  inspiration kring köksinredning.

"Samma teori kan appliceras på konst och textilier. Geometriska tryck är ett säkert kort när man letar efter mönster till ett utrymme. Testa tribala motiv som Najavo mattor eller minimalistiska konstverk."

Mycket användbara och enkla tips för de som vill inreda snyggt och stilfullt men ändå manligt!