Inredningstrender för 2015 enligt Elle Decoration

Elle Decoration har gjort en lista över 10 trender att hålla koll på under 2015. Några av dem fastnade jag för direkt, så jag tänkte återge och kommentera dem i korthet här.

1. Fyll ditt hem med streetart

Gatukonsten blir allt mer populär som konstform, och nu har den även trängt igenom i inredningsvärlden. Graffitikonst har blivit så allmänt accepterat att till och med IKEA har en kommande kollektion inspirerad av gatan.

Det här är en trend som jag gillar, just för att den har rötterna i väldigt modern kultur som ger erkännande till alternativa uttryck.

5. Influenser från tidigare generationer

Nytt är gammalt och gammalt är nytt, heter det. Och det är något som märks i dagens inredningstrender. Rustik och vintage är visserligen mer populärt än någonsin, men det här hämtar inspiration från lite annat, äldre, håll. I samband med att hipsterkulturen blivit allt mer utspridd börjar allt fler inspireras av gamla hantverksmetoder och vill inreda med mer historisk känsla, bland annat med sammet, skinn, päls och keramik.

Det är uppfriskande att se lite nygammalt tänk i de material som pryder hemmet. Plast, fuskemalj och vitmålade standardmöbler är naturligt förgängliga, och den här trenden kan få ett hem att verka mer tidlöst.

7. Prenumerationer på streamad konst

Tavelramar som egentligen är digitala skärmar är inget nytt, men det här tar steget längre än den gamla trötta fotoramen med bildspel. Företaget Acne har med sin tavla Curater skapat en produkt med prenumerationstjänst som uppdaterar med bilder från 6 till 9 utvalda konstutställningar från hela världen.

Det är ännu inte helt klart när den här produkten kommer finnas på marknaden, men det är helt klart en välkommen inredningsteknologi som kan komma med många vackra överraskningar.  Vi prenumererar redan på digital musik och digitala tv-program, så varför inte också på digital konst?

Läs samtliga tips från Elle Decoration här: http://elledecoration.se/10-trender-att-halla-koll-pa-2015/

Klicka dig vidare här för att läsa om hur du förskönar ditt hem med maskulin inredning.